Rond de kerstdagen stuurt men elkaar een kaart. Meestal gaat het goed, maar er zijn gevallen bekend waarbij dit niet helemaal goed ging..

10 jaar te laat!
Zo kreeg een Kroatische familie in 2003 een kerstkaart van een overleden bekende. Waar ze dachten dat het om een grap moest gaan, bleek niets minder waar. Toen ze namelijk eens goed keken naar de kerstzegel, bleek dat deze een stempel uit 1993 had. De kaart bleek dus 10 jaar onderweg geweest te zijn.

De overtreffende trap
Maar het kan nog veel extremer. In 2007 werd er in Amerika namelijk een kerstkaart 93 jaar te laat bezorgd! De schoonzus van de overleden geadresseerde nam de kaart vervolgens in ontvangst. De kaart bleek al in 1914 op de post te zijn gedaan en bleek dus 93 jaar ergens rondgezworven te hebben. Opvallend was dat de kaart voorzien was van een nieuwe envelop en zegel. De 1 cent-zegel van weleer was niet meer geldig.

No worries
Maar wees niet bang dat dit jou ook zal gebeuren. De post kan soms enkele dagen vertraging hebben, maar dit soort gebeurtenissen zijn natuurlijk uitzonderingen. We kunnen er met zijn allen dan ook alleen maar heel hard om lachen. Dat gebeurt je niet iedere dag!